Regija
0

Darko Šarić o "pranju" novca: Ovo mi je omiljena optužnica

Anadolija
Prvooptuženi u postupku za trgovinu više od pet tona kokaina i "pranje“ novca, Darko Šarić, u svom drugom pojavljivanju pred sudom u Beogradu izjasnio se da nije kriv ni po pitanju optužnice za "pranje“ novca.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Šarić je danas u Specijalnom sudu u Beogradu optužnicu za pranje novca nazvao katastrofalnom i rekao da je za isti iznos od 22 miliona eura osuđen njegov brat u Crnoj Gori, a da se ovdje sada sudi i njemu.

"Meni je ovo omiljena optužnica“, rekao je Šarić odgovarajući na pitanje predsjedavajućeg sudskog vijeća o učešću u nastavku dokaznog postupka.

Šarić se složio sa svojim braniocem, advokatom Radoslavom Baćovićem koji je zatražio da se današnji pretres ne održi.

Odbrana Šarića je kao razlog za odlaganje današnjeg ročišta u vezi sa pranjem novca navela da optuženi nije uspio da se upozna sa predmetom te da je bolje da se pretres odloži.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Zamjenik tužioca za organizovani kriminal Tužilaštva Srbije Saša Ivanić se usprotivio tom prijedlogu rekavši da Šarić svoju odbranu može da iznese i kasnije i predložio nastavak iznošenja dokaza. Sudsko vijeće se povuklo kako bi donijelo odluku o eventulanom odlaganju današnjeg ročišta.

Siniša Petrović, predsjedavajući sudskog vijeća je rekao da je postupak u vezi sa "pranjem" novca složeniji u odnosu na ostale.