{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Darko Šarić o "pranju" novca: Ovo mi je omiljena optužnica

A
1.4.2014. u 15:36
0
20
Darko Šarić o "pranju" novca: Ovo mi je omiljena optužnica
0
Prvooptuženi u postupku za trgovinu više od pet tona kokaina i "pranje“ novca, Darko Šarić, u svom drugom pojavljivanju pred sudom u Beogradu izjasnio se da nije kriv ni po pitanju optužnice za "pranje“ novca.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Šarić je danas u Specijalnom sudu u Beogradu optužnicu za pranje novca nazvao katastrofalnom i rekao da je za isti iznos od 22 miliona eura osuđen njegov brat u Crnoj Gori, a da se ovdje sada sudi i njemu.

"Meni je ovo omiljena optužnica“, rekao je Šarić odgovarajući na pitanje predsjedavajućeg sudskog vijeća o učešću u nastavku dokaznog postupka.

Šarić se složio sa svojim braniocem, advokatom Radoslavom Baćovićem koji je zatražio da se današnji pretres ne održi.

Odbrana Šarića je kao razlog za odlaganje današnjeg ročišta u vezi sa pranjem novca navela da optuženi nije uspio da se upozna sa predmetom te da je bolje da se pretres odloži.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Zamjenik tužioca za organizovani kriminal Tužilaštva Srbije Saša Ivanić se usprotivio tom prijedlogu rekavši da Šarić svoju odbranu može da iznese i kasnije i predložio nastavak iznošenja dokaza. Sudsko vijeće se povuklo kako bi donijelo odluku o eventulanom odlaganju današnjeg ročišta.

Siniša Petrović, predsjedavajući sudskog vijeća je rekao da je postupak u vezi sa "pranjem" novca složeniji u odnosu na ostale.

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: