Osumnjičen da je ubio djevojku
0

Darijan Musić opet prebačen u bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu

SRNA
Darijan Musić (25), osumnjičen da je na smrt pretukao manekenku Vladislavu Červenko (25), opet je prebačen u bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu.

Musić je iz novosadskog Okružnog zatvora u ponedjeljak, 24. decembra, premješten u zatvorsku bolnicu u Beogradu na zahtjev ljekara, jer ima psihičkih problema, a boluje i od dijabetesa, navode mediji u Srbiji.

Ovo je drugi put od 14. novembra da Musić boravi u Beogradu. Prethodno je tamo proveo oko mjesec dana zbog, kako je tvrdio, akutno teškog psihičkog stanja u koje je zapao poslije zločina za koji se tereti.

Prije nego što je prvi put napustio ćeliju Okružnog zatvora na Klisi, Musić je navodno pokazivao i suicidne ideje. Poslije desetak dana provedenih iza rešetaka novosadskog zatvora, ponovo je premješten u bolnicu beogradskog Centralnog zatvora, zbog lošeg psihičkog stanja.

Musić, koji je osumnjičen da je u ponedjeljak, 12. novembra, na izuzetno svirep način ubio dugogodišnju djevojku Vladislavu, još nije iznio svoju odbranu, već se i dalje brani ćutanjem.

Istraga u Višem sudu u Novom Sadu privodi se kraju i trebalo bi da bude završena do kraja sedmice, poslije čega će spisi biti proslijeđeni nadležnom tužilaštvu, koje će odlučiti o podizanju optužnice.