|

Danas sastanak Milanovića i Dačića

Danas sastanak Milanovića i Dačića
0
F
FENA
16.1.2013. u 09:17
3
komentara
0

dijeljenja
Danas sastanak Milanovića i Dačića Zoran Milanović
Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić rekao je da do današnjeg susreta hrvatskih i srbijanskih premijera Zorana Milanovića i Ivice Dačića u Beogradu dolazi na zajedničku inicijativu i da EU nije mogla imati presudnu ulogu u njegovoj oraganizaciji jer je "nemoguće da Brisel određuje susjedsko ponašanje dviju zemalja".
"Bruisel je načelno uvijek za to da se razvija saradnja u regiji i dobrosusjedski odnosi. Ali ne kroji nam Brisel redoslijed poteza. EU uvijek potiče dobru saradnju, ali da nam uređuje susjedski život - to nije istina", rekao je Mrkić u razgovoru za Politiku.

I hrvatska i srbijanska strana htjele su da dođe do susreta Milanovića i Dačića, kazao je. "Kad god sam se našao sa šeficom hrvatske diplomacije Vesnom Pusić rekao sam da je naš premijer spreman za susret, da nema nikakvih problema da se sretne s Milanovićem, a da nas dvoje trebamo napraviti nešto što će jednostavno služiti kao osnova za susret na takvoj razni", kazao je Mrkić, dodavši kako su hrvatska kolegica i on uspjeli u toj namjeri.

Na pitanje zašto se Milanović neće susresti i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Mrkić je kazao da se s Vesnom Pusić dogovorio da se ide postupno. "Ako premijeri naprave novi korak unaprijed, onda idemo na najviši nivo", rekao je Mrkić.

On je dodao da nije istina da Nikolić nije htio primiti Milanovića, niti je Milanović rekao da ne želi ići Nikoliću, nego se poštuje dogovor - "da sve stvari odsad radimo s razlogom, a ne da nam je parada bitnija od rada".

Po njegovim rečima, Dačić i Milanović će danas razgovarati o eurointegracijama, imovini Srba u Hrvatskoj i drugim temama koje su dvjema zemljama važne.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...