Regija
116

Dan poslije incidenta: Brat albanskog premijera pušten iz zatvora

Klix.ba
Orfi Rama
Orfi Rama
Orfi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je uhapšen sinoć u VIP loži stadiona Partizana zbog sumnje da je organizovao i rukovodio incidentom sa albanskom zastavom, jutros je pušten iz zatvora.

Kod Rame (45) je navodno pronađen i daljinski upravljač kojim je lično upravljao bespilotnom letjelicom koja je nosila zastavu, piše Blic.

sa Ramom su bili privedeni i ostali članovi albanske delegacije koji su se nalazili u VIP loži Partizanovog stadiona. I oni su pušteni na slobodu. Kako tvrde iz MUP-a Srbije, albanska delegacija je puštena jer "nije mogao da im se obezbjedi branilac zbog štrajka advokata". Isti izvor je rekao da će tužilaštvo naknadno odlučiti kako će postupati u ovom slučaju.

Albanska delegacija je sa stadiona otišla na aerodrom "Nikola Tesla" radi čarter leta za Tiranu.

Albanska tv stanica "News24" potvrdila je da je Rama, sa još trojicom Albanaca, bio zadržan posle incidenta sa puštanjem drona sa zastavom Velike Albanije, ali da je naposljetku "ukrcan u vozilo" i prebačen na aerodrom. Stanica "News24" se pozvala na izvore bliske premijeru Albanije Ediju Rami.

"Ambasador Albanije je rekao da su tri osobe zadržane i da su im provjeravani pasoši Sjedinjenih Američkih Država. Pojavile su se i informacije da je zadržavanje bilo povezano sa sumnjom da je jedno od zadržanih lica krilo kod sebe daljinski upravljač za upravljanje letjelicom", navodi News24.

Dodaje se da je "došlo do zabune", a da su četiri osobe posle pregovora sa srpskom policijom "puštene" i nisu uhapšene.

Prema Tanjugovim nezvaničnim informacijama, Ramu je bio priveo načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Dron sa zastavom pušten je sa crkve u Humskoj ulici.

Orfi Rama je naučnik i od marta ove godine radi u kompaniji "Pegasus Communications sh.p.k". Prethodno je radio u "Delphinus Medical Technologies". U SAD je došao u aprilu 1997. i posjeduje američki pasoš.