|

Dan državnosti BiH u Zenici obilježen polaganjem cvijeća

Dan državnosti BiH u Zenici obilježen polaganjem cvijeća
65
Piše: E. M.
25.11.2015. u 11:55
41
komentara
65

dijeljenja
1/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
8/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
9/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
10/10 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Zenici je obilježen polaganjem cvijeća na spomen-obilježjima Papirna i Kameni spavač.
Nekoliko desetina, uglavnom starijih, Zeničana okupilo se danas na spomen-obilježjima u Zenici gdje su položili cvijeće i time obilježili 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Čitav program počeo je intoniranjem himne, nakon čega su je uslijedilo polaganje cvijeća i prigodan govor o historijatu Bosne i Hercegovine.

Ispred gradskog SABNOR-a prisutnima se obratio Milivoje Marinković koji je kazao kako se još uvijek današnji praznik obilježava samo u jednom dijelu Bosne i Hercegovine.

"Danas smo se okupili da obilježimo 72. godišnjicu obilježavanja Dana državnosti. Naša država Dejtonskim sporazumom dobila je mir ali ostalo je još dosta neriješenih problema koji se vuku iz godine u godinu. Nadamo se da će u narednim godinama Dan državnosti biti obilježen na prostoru cijele Bosne i Hercegovine", kazao je Marinković.

Cvijeće su na spomen-obilježjima položile delegacije političkih stranaka, udruženja boraca i antifašista grada Zenice i drugi.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...