Hrvatska
0

Damir Polančec izlazi na slobodu

FENA
Damir Polančec
Damir Polančec
Ukinut je istražni zatvor bivšem potpredsjedniku hrvatske vlade i ministru gospodarstva Damiru Polančecu koji bi popodne trebao izići iz zatvora u Remetincu.

Zagrebački Županijski sud pušta Polančeca na slobodu na prijedlog USKOK-a koji je u istrazi o nezakonitostima u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) saslušao sve svjedoke pa više nema opasnosti od utjecaja na njih, javila je Hina.

Polančec je u zatvoru od kraja ožujka ove godine kad je uhićen zbog sumnje da je zlouporabio položaj i ovlasti u slučaju Podravke.

Njegov branitelj Anto Nobilo žalio se sudu jer smatra da je bivši potpredsjednik vlade nezakonito zadržan u zatvoru budući je posljednji svjedok saslušan još jučer predvečer.

Uz Polančeca iz Remetinca će izići i čelnik šibenskog TLM-a Ivan Koštan, no ne i bivši direktor HEP-a Ivan Mravak, također osumnjičen za nezakonitosti u HEP-u. Njih trojicu USKOK tereti da su oštetili HEP za oko 600 milijuna kuna jer su putem šibenskog TLM-a mostarskoj tvrtki Aluminij struju prodavali po višeastruko nižim cijenama nego su je kupovali.

Mravku je danas istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u drugoj istrazi. Riječ je o slučaju u kojem je osumnjičen za zlouporabe i primanje mita u vezi s ugovorima za radove na sisačkoj termoelektrani i zagrebačkoj toplani.