Uhapšeno šest osoba
0

Dačić: Nije pronađen novac od "pljačke stoljeća"

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da još nije pronađeno 850.000 eura koji je prošle godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu ukrala kriminalna grupa Uroša Petrovića koji je uhapšen u zlatiborskom selu Ljubiš.

Dačić je rekao novinarima da je sljedeći korak u akciji protiv počinilaca tzv. "pljačke stoljeća" potraga za novcem.

"Vođa ove grupe Uroš Petrović više puta je hapšen i osumnjičen je da je učestvovao u pljačkama milion i 200 hiljada eura", rekao je Dačić i napomenuo da je srbijanska policija u posljednje vrijeme razotkrila više pljački pošiljki novca. 

MUP Srbije uhapsio je jučer  šest osoba zbog sumnje da su 10. marta prošle godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu presreli kombi firme "Securitas" i iz njega oteli 850.000 eura. 

U zlatiborskom selu Ljubiš uhapšen je vođa grupe Uroš Petrović (30), a u novosadskom naselju Adica priveden je bivši vozač hitne pomoći Nenad Kurilo (26).

Policija je objavila da se Petrović do nedavno krio u BiH.

U Kragujevcu su uhapšene tri osobe, a u Šapcu još jedna za koje se sumnja da su dio ove kriminalne grupe. Policija nije saopštila njihov identitet.
Beogradski mediji su objavili da je ova grupa sa Petrovićem na čelu planirala pljačku 300 miliona dinara (2,7 miliona eura) iz prodavnica trgovinskog lanca "Dis" iz Kragujevca.