{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dačić i Thaci danas u Briselu o primjeni Sporazuma

F
20.6.2013. u 09:24
0
6
Dačić i Thaci danas u Briselu o primjeni Sporazuma
0
Dačić i Thaci danas u Briselu o primjeni Sporazuma
Ivica Dačić, Catherine Ashton i Hashim Tachi (Foto: Arhiv)
Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hashim Thaci razgovarat će danas u Briselu , na radnoj večeri kod Catherine Ashton, o napretku u primjeni Briselskog sporazuma, najavila je glasnogovornica visoke predstavnice EU Maja Kocijančić, javlja Tanjug.
"Oni će razgovarati u okviru plana primjene koji je bio usvojen prije nekoliko nedelja", rekla je Kocijančićeva novinarima i dodala da će to biti "prilika da se napravi procjena dosadašnjeg napretka u primjeni sporazuma iz travnja".

Premijer Dačić je ocjenio da je današnji sastanak s Thacijem ključan, jer od njega ovisi što će se nalaziti u pismu Catherine Ashton i komesara za pridruživanje Štefana Fuelea.

Dačić je istaknuo da će tema tog sastanka biti sve ono o čemu dvije strane nisu uspjele da se dogovore na sastancima radnih grupa za implementaciju.

"Želimo da ispunimo što više kada je riječ o implementaciji sporazuma", rekao je Dačić i dodao da će srpsko izaslanstvo biti konstruktivno.

U pismu Fuelea i Ashton, kako je istaknuo Dačić, države članice EU će se upoznati sa svime što je do sada postignuto u sporazumu Beograda i Prištine.

Suprotno nekim medijskim izvješćima, nakon večerašnje večere u Bruxellesu se ne očekuje potpisivanje bilo kavog novog dokumenta, a u ovom trenutku najvažnija je primjena sporazuma, kazala je glasnogovrnica visoke predstavnice EU.

Kocijančićeva je potvrdila da će Ashton u petak, zajedno s komesarom za proširenje Štefanom Fueleom, uputiti zemljama članicama kratko pismo o napretku u provođenju sporazuma i unutarnjim reformama u Srbiji.

"To je u okviru priprema za sastanak Ministarskog savjeta koji će iduće nedjelje biti održan u Luxembourgu", objasnila je ona, dodajući da sadržaj pisma uglavnom ovisi od onoga što će biti dogovoreno za večerom.

Ministri vanjskih poslova će u utorak u Luksemburgu raspravljati o dodjeljivanju Srbiji datuma za početak pregovora o pridruživanju.

"Komisija je u svom izvješću već dala preporuku Vijeću da Srbiji odobri datum, tako da će pismo sadržati samo ažurirane informacije", istaknula je Kocijančićeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: