|

Crnogorci izveli performans u znak podrške Gazi

Crnogorci izveli performans u znak podrške Gazi
94
A
Anadolija
26.11.2012. u 09:49
17
komentara
94

dijeljenja
Crnogorci izveli performans u znak podrške Gazi
U znak podrške Palestincima u Gazi na ulicama Podgorice sinoć je održan performans u kome su učestvovali mladi iz Crne Gore, javlja dopisnica agencije Anadolija (AA).
Oni su na ovaj način, kako su kazali, braći i sestrama u Gazi htjeli poslati poruku da "nisu sami".

Učesnici performansa su, uz brojne palestinske zastave, nosili transparente s
natpisima "Free Palestine", "Gaza trpi, dok svijet gleda"...

U organizaciji Islamske zajednice Crne Gore u Hotelu "Crna Gora" u Podrgorici je, također, održana tribina na temu "Gaza, test čovječnosti", na kojoj je govorio prof. dr. Nusret Isanović, profesor Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i Bihaću. Tribini je prisustvovao i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić.

Isanović je ukazao na nedostatak solidarnosti muslimana usvijetu u ovakvim situacijama, te na "odsustvo svakog osjećaja brige jednih za druge". Za razliku od toga, dodao je, Jevreje karakteriše jako moćna zajednica. U takvoj zajednici svi stoje jedni uz druge i brinu jedni o drugima.

"Niko istinski i kontinuirano ne brine o Palestini, naročito ne Saudijska Arabija. Da Saudijsku Arabiju istinski interesira Palestina, ili bilo koju drugu zemlju, oni bi se ujedinili i palestinska pitanja bi se počela rješavati. Palestina strada na očigled, sedam milijardi ljudi, i to strada na najbrutalniji mogući način. Jevreji ne mogu stradati bilo gdje u svijetu, a da se to ne tiče svih ostalih Jevreja", kazao je Isanović.

Podvukao je da je ono što se dešava u Gazi, prije svega, etičko, humano, ljudsko, odnosno moralno pitanje.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...