Za korištenje vile na Dedinju
0

Crnogorci Beogradu duguju 1,5 miliona eura

SRNA
Vila Crnogorka (Foto: Blic)
Vila Crnogorka (Foto: Blic)
Ambasada Crne Gore u Beogradu najvjerovatnije će morati da se iseli iz vile "Crnogorka" na Dedinju, ukoliko crnogorska Vlada do 22. januara ne plati dug od 1,5 miliona eura za iznajmljivanje ovog objekta.

Zamjenik direktora Direkcije za imovinu Srbije Srboljub Panić istakao je da će, ukoliko Vlada Crne Gore ne plati zakup, najvjerovatnije Republičko pravobranilaštvo podnijetu tužbu za iseljenje i naknadu svih dugova i troškova.

On je podgoričkim "Vijestima" rekao da je to jedna od mogućnosti, ali da će se konačna odluka donijeti na višim političkim adresama zbog ozbiljnosti pitanja i ukupnih odnosa između Crne Gore i Srbije.

Prema njegovim riječima, jedno od mogućih rješenja je i da se dug prebije tako što će ambasada Srbije u Podgorici dobiti na korišćenje neki od objekata u vlasništvu Crne Gore.

Ministarstvo inostranih poslova Srbije predalo je 15. januara otpravniku poslova ambasade Crne Gore, uz demarš zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Kosovom, i račun za korišćenje vile "Crnogorka" od proglašenja nezavisnosti Crne Gore do danas.