|

Crna Gora: Zatvorenici u Spužu napali stražare, povrijeđena petorica

Crna Gora: Zatvorenici u Spužu napali stražare, povrijeđena petorica
7
S
SRNA
14.1.2015. u 20:56
13
komentara
7

dijeljenja
Crna Gora: Zatvorenici u Spužu napali stražare, povrijeđena petorica KPZ u Spužu
Pet službenika u Kazneno-popravnom domu u Spužu povrijeđeno je danas popodne kada ih je napala grupa zatvorenika, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.
Zatvorski policajci prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore radi pružanja medicinske pomoći.

"Incident se dogodio na prostoru za šetnju i rekreaciju, gdje je grupa od 30 zatvorenika prvo postupala protivno Pravilniku o kućnom redu za izvršavanje kazni zatvora, a potom i odbila naređenje službenih lica", navodi se u saopštenju.

Nakon toga, kako navode iz crnogorske policije, pojedini zatvorenici fizički su nasrnuli na službenike, koristeći pri tome tvrde predmete koje su skinuli sa sportskih terena.

"Ubrzo nakon ovog događaja uspostavljen je red i bezbjednost u Kazneno-popravnom domu. Dio vinovnika ovog incidenta usamljen je u Kazneno-popravnom domu, a jedna grupa je iz bezbjednosnih razloga premještena u zatvor u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju.

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija pokrenut će disciplinske postupke protiv svih koji su učestvovali u današnjem incidentu, a o ovom događaju obaviješteni su Uprava policije i državni tužilac radi krivičnog procesuiranja vinovnika.

Osim njih, o ovom incidentu je obaviještena i institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a na lice mjesta su odmah došli zamjenik i savjetnik Zaštitnika, koji su preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...