Regija
0

Crna Gora u ponedjeljak aplicira za prijem u EU?

FENA
Crna Gora je u dogovoru sa evropskim partnerima odlučila da će zahtjev za članstvo u Evropskoj uniji (EU) podnijeti u vrijeme francuskog predsjedanja, možda već i u ponedjeljak kada će se u Parizu sastati crnogorski premijer Milo Đukanović i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, javljaju u subotu crnogorski mediji.

Šef crnogorske diplomacije Milan Roćen izjavio je agenciji MINA da je "nakon što je Vlada usvojila odluku o apliciranju za članstvo u EU, Crna Gora je i formalno spremna podnijeti zahtjev koji će osim Đukanovića, potpisati predsjednik države Filip Vujanović i parlamenta Ranko Krivokapić".

Roćen je izjavio kako je "Crna Gora uspješna evropska priča" što i jest glavni razlog koji je Podgoricu potaknuo da aplikaciju podnese za vrijeme francuskog predsjedanja Unijom, do kraja ove godine.

"Crna Gora uspješno implementira Privremeni sporazum, kao i ostale obaveze predviđene Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju. Učinjen je očigledan napredak u relativno kratkom vremenu, koji je potvrđen i izvještajem Evropske komisije", kazao je Roćen.