{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crna Gora počela plaćati ratnu odštetu hrvatskim građanima

F
16.8.2010. u 19:33
0
11
Crna Gora počela plaćati ratnu odštetu hrvatskim građanima
0
Crna Gora počela plaćati ratnu odštetu hrvatskim građanima
Dubrovnik 1991. godine
Crna Gora je počela plaćati dio ratne odštete građanima Hrvatske za štetu učinjenu tokom napada na Dubrovnik 1991. godine, piše podgorički list Vijesti.
Prema izvorima ovog lista, Vlada Crne Gore je prije desetak dana vansudskim poravnanjem jednoj osobi iz Dubrovnika isplatila 30 tisuća eura na ime obeštećenja za njen brodić koji je 1991. ukraden sa veza u Cavtatu.

Vlasnik je taj brod koristio za organizaciju izleta i vožnju turista, a onda su ga tokom napada pripadnika JNA i crnogorske policije na Dubrovnik nepoznati počinitelji iz redova crnogorskih "oslobodilaca Konavala i Dubrovnika" prebacili u Crnu Goru, gdje on i danas plovi pod oznakom 97-BD i imenom Odisej.

Njegov aktualni vlasnik ga je, prema neslužbenim saznanjima Vijesti, regularno kupio od crnogorskog ministarstva pomorstva i prometa, pa se ne isključuje mogućnost da i on sada tuži državu jer mu je prodala ukradenu stvar.

Prvi vlasnik ukradenog brodića tražio je pravdu na crnogorskim sudovima, ali je isplatu štete od 30.000 eura dobio tek kada je obećao da državu Crnu Goru neće tužiti Međunarodnom sudu pravde u Strasbourgu.

Crnogorsko ministarstvo pomorstva, prometa i telekomunikacija odbilo je komentirati ovaj slučaj te novinarima Vijesti ponuditi na uvid izvod iz Upisnika čamaca Lučke kapetanije Bar - lučka ispostava Budva za čamac pod oznakom 97-BD iz kojeg bi se vidjeli podaci o porijeklu toga plovila.

Prema podacima hrvatskih državnih organa, tokom rata od 1. oktobra 1991. do 28. juna 1992. godine u djelovanjima JNA i crnogorskih rezervista samo na užem području Dubrovnika je uništeno, oštećeno ili ukradeno 336 većih i manjih plovila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: