Regija
0

Crna Gora: Milan Roćen se povlači s dužnosti

FENA
Milan Roćen
Milan Roćen
Crnogorski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Milan Roćen rekao je da ima namjeru povući se s te dužnosti, prenosi u ponedjeljak crnogorski list Pobjeda.

"Smatram da je pravi trenutak otići nakon svih vanjskopolitičkih uspjeha koje je Crna Gora ostvarila, posebno sada nakon što su otvoreni pristupni pregovori s Europskom unijom i nakon što je poslije summita NATO-a u Chicagu i nakon završetka Drugog ciklusa u okviru MAP-a naša zemlja praktično na pragu NATO-a", rekao je ministar Roćen za Pobjedu.

Na pitanje je li o odluci već izvijestio predsjednika vlade, ministar Roćen je rekao da će ta odluka "vrlo brzo ući u službenu proceduru".

Odgovarajući na pitanje Pobjede zna li se već njegov nasljednik na dužnosti ministra vanjskih poslova i europskih integracija, Milan Roćen je rekao da "se očekuje da to svakako bude profesionalni diplomat kao što je i sam bio".

Milan Roćen, podsjeća Pobjeda, je prvi izabrani šef crnogorske diplomacije nakon osamostaljenja Crne Gore i na dužnosti je već šest godina.