|

Crna Gora: Jedna beba preminula od infekcije u bolnici u Bijelom Polju

Crna Gora: Jedna beba preminula od infekcije u bolnici u Bijelom Polju
5
A
Anadolija
16.11.2014. u 16:30
1
komentara
5

dijeljenja
Crna Gora: Jedna beba preminula od infekcije u bolnici u Bijelom Polju Bolnica u Bijelom Polju
Jedna beba iz Bijelog Polja je preminula u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, druga je u teškom stanju, a tri bebe su van životne opasnosti. To je epilog infekcije kod beba iz porodilišta u Bijelom Polju, koje su prethodnih dana dovedene na liječenje u Klinički centar u glavnom crnogorskom gradu.
Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Miodrag Radunović naredio je zatvaranje ginekološkog i neonatološkog odjeljenja bolnice u Bijelom Polju do daljnjeg.

Slučaj infekcije novorođenčadi danas je zaintrigirao cjelokupnu crnogorsku javnost. Ministar zdravlja Miodrag Radunović, kako je saopšteno iz ovog resora, danas je obišao bolnicu u Bijelom Polju, gdje je saopštio više detalja oko navedenog slučaja.

"Od djece koja su upućena u KCCG troje je stabilno, jedno je vitalno ugroženo, a jedno je nažalost preminulo", saopštio je Radunović na pres-konferenciji u Bijelom Polju.

On je potvrdio da je zbog ovog slučaja porodilište u Bijelom Polju zatvoreno.

"Nakon višesatnog sastanka, izašli smo s prijedlogom mjera koje podrazumijevaju zatvaranje Ginekološko-akušerskog odjeljenja u Bijelom Polju. Sve porodilje će biti prebačene u beransku bolnicu", kazao je Radunović  i najavio istragu unutar zdravstvenog sistema.

"Vidjet ćemo da se ustanovi gdje su bili propusti. Podrazumijeva se, nakon završetka analiza, donijet ću odluku o personalnoj odgovornosti", kazao je Radunović.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...