Regija
0

Crna Gora: Iz tunela izvučena tijela poginulih radnika

SRNA
Tijela Ranka Kašikovića i Gorana Gavrića, koji su sinoć poginuli u željezničkoj nesreći kod Mojkovca, izvučena su iz tunela, potvrđeno je iz preduzeća Željeznička infrastruktura Crne Gore.

!Ne može se očekivati da će danas biti uspostavljen željeznički saobraćaj između Bijelog Polja i Podgorice!, rekla je danas portparol ŽICG Mirjana Vujović.

Ona je dodala da ekipe od sinoć uklanjaju dijelove kompozicija.

"Nakon izvlačenja tijela, radiće se na oslobađanju te trase pruge. Tu je pokidana i kontaktna mreža, a vjerovatnno je veliko oštećenje kolosijeka", pojasnila je Vujović.

Ona je navela da će nakon toga biti rađena procjena štete i sačinjen plan popravka kolosijeka.

U željezničkoj nesreći, koja se sinoć dogodila na pruzi Mojkovac-Bijelo Polje, kada su se sudarili lokalni voz i građevinska drezina, poginuli su radinci novosadske firme "Zgop" Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55).

U vozu je bilo 60 putnika, od kojih je 45 primljeno i pregledano u bjelopoljskoj bolnici, a sedam je zadržano na liječenju.

Radnik novosadskog preduzeća "Zgop" V. M. (51) iz Inđije, uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u željezničkoj nesreći kod Mojkovca, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.