{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crna Gora danas otvara nova pregovaračka poglavlja sa EU

A
24.6.2014. u 09:41
0
2
Crna Gora danas otvara nova pregovaračka poglavlja sa EU
0
Crna Gora danas otvara nova pregovaračka poglavlja sa EU
Crna Gora će danas na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Evropskoj uniji u Luksemburgu otvoriti tri nova pregovaračka poglavlja, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.
Predviđeno je otvaranje pregovaračkih poglavlja 4.–sloboda kretanja kapitala, 31–vanjska, bezbjedonosna i odbrambena politika, i poglavlje 32–finansijski nadzor.

Delegaciju Crne Gore na konferenciji u Luksemburgu predstavljat će potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, kao i glavni pregovarač za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU Aleksandar Andrija Pejović te šef Misije Crne Gore pri EU Ivan Leković.

"Lukšić će učestvovati na petom sastanku Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje na kojem će biti razmatrani odnosi u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, strategija pristupanja Crne Gore u EU, posebno u svijetlu Izvještaja Evropske Komisije o napretku Crne Gore za 2013. godinu. Pored ovih tema, na sastanku će biti riječi i o razvoju događaja na Zapadnom Balkanu i drugim međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa”, navodi se u saopštenju.

Crna Gora je do sada otvorila devet poglavlja, od koji su privremeno zatvorena poglavlja 25-nauka i istraživanje i 26- obrazovanje i kultura. Otvorena su još i poglavlja 5- javne nabavke, 6- privredno pravo, 20-preduzetništvo i industrijska politika, 23- pravosuđe i osnovna prava, 24- pravda, sloboda i sigurnost,7- pravo intelektualne svojine i poglavlje 10, koje se odnose na informatičko društvo i medije, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: