{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crna Gora će podržati Jeremićevu kandidaturu

F
28.3.2012. u 15:51
0
2
Crna Gora će podržati Jeremićevu kandidaturu
0
Crna Gora će podržati Jeremićevu kandidaturu
Vuk Jeremić
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da će podržati kandidaturu ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića za predsjednika Generalne skupštine UN-a.
"Kao dva dobra susjeda, trebamo poslati lijepu poruku cijeloj regiji. Iz tog razloga Crna Gora će podržati kandidaturu Jeremića", izjavio je Vujanović u izjavi za televiziju B92, ističući kako Srbija i Crna Gora imaju dobre odnose.

Vuk Jeremić, koji se trenutno bavi diplomatskim aktivnostima u New Yorku, rekao je da će mnoge države podržati Srbiju u izborima za predsjednika Generalne skupštine UN-a.

Naglasivši kako je funkcija predsjednika Generalne skupštine UN-a velika šansa ne samo za Srbiju nego i za zapadni Balkan i cijelu regiju, Jeremić je izjavio da je "to odlična prilika za promociju državnih interesa i interesa regije".

Jeremić je istakao da je svjestan problema koje je Srbija doživjela s razvijenim zemljama u toku borbe za teritorijalnu cjelovitost, ali da sve te zemlje poštuju Srbiju i da će pokazati takav stav i tokom izbora za predsjednika Generalne skupštine UN-a, prenijela je agencija Anadolija.

Postoji i kandidatura Litvanije za predsjednika Generalne skupštine UN-a, čiji će se izbori održati sredinom juna ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: