{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CNN ismijao Trumpov komentar o Crnoj Gori: Da li spremate treći svjetski rat? Ne, idem na kafu

Klix.ba
20.7.2018. u 18:22
150
94
CNN ismijao Trumpov komentar o Crnoj Gori: Da li spremate treći svjetski rat? Ne, idem na kafu
150
 
Reporter američkog CNN-a Nick Paton Walsh posjetio je Crnu Goru nakon izjave Donalda Trumpa kako agresivna Crna Gora može izazvati treći svjetski rat.
"Dobrodošli na prvu liniju fronta, u militantnu Crnu Goru", sarkastično najavljuje reporter CNN-a uz kadrove prelijepe Boke Kotorske, nakon čega slijedi nekoliko komentara običnih građana.

"Ne znam šta da kažem, to je zaista glupo", rekla je prodavačica sladoleda osvrčući se na izjavu američkog predsjednika. Slično je reagovao i domaći konobar, a na pitanje reportera upućeno mladoj ženi da li ide započeti treći svjetski rat ona odgovara -ne, idem popiti kafu.

CNN podsjeća na turbulentnu 2016. godinu kada su ruski obavještajci pokušali iscenirati državni udar koji bi započeo atentzatom na crnogorskog premijera. Samim tim, ruski interesi u ovoj maloj evropskoj državi nisu nimalo bezazleni niti su za šalu.

Podsjećamo, Trump je u razgovoru za Fox News, a koji je uslijedio nakon susreta s Vladimirom Putinom te posjete Velikoj Britaniji i samitu NATO-a u Belgiji, zauzeo sumnjičav stav prema osnovnom postulatu Sjevernoatlantskog saveza - članu 5.

"Zašto bi moj sin branio Crnu Goru u slučaju napada?", pitao je novinar američkog predsjednika, na što je on odgovorio da je sebi postavio isto to pitanje.

"Crna Gora je malena zemlja sa snažnim ljudima. Oni su vrlo snažni ljudi. Vrlo agresivni ljudi koji mogu djelovati agresivno i, čestitamo, ušli smo u treći svjetski rat. Ali shvatam da je to pravilo", kazao je Trump.

Naime, NATO nalaže svim članicama da pomognu u odbrani svake druge članice ukoliko bude napadnuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: