{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Članstvo Hrvatske u EU je na vidiku"

F
9.11.2010. u 20:06
0
2
"Članstvo Hrvatske u EU je na vidiku"
0
"Članstvo Hrvatske u EU je na vidiku"
Stefan Fuele
Hrvatska može završiti pregovore kada ispuni sva mjerila za zatvaranje u poglavlju Pravosuđe i temeljna prava, a Evropska komisija ocijenit će napredak u tom poglavlju u prvom tromjesečju sljedeće godine, izjavio je u utorak povjerenik za proširenje Stefan Fuele.
"Komisija smatra da se pregovori trebaju zaključiti kada Hrvatska ispuni mjerila za zatvaranje, posebice u području pravosuđa i temeljnih prava, uključujući borbu protiv korupcije, čime će se otkloniti potreba da EU razmatra uvođenje mehanizma za suradnju i verifikaciju nakon njezina pristupanja", pročitao je povjerenik Fuele zaključak koji je Komisija prihvatila u utorak popodne.

"Komisija će ocijeniti napredak Hrvatske u poglavlju 23 u prvom tromjesečju 2011. godine", dodao je.

Europska komisija u utorak je prihvatila izvješća o napretku svih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata te strategiju proširenja i glavne izazove za razdoblje 2010.-2011.

Fuele je prije usvajanja izvješća izjavio da je članstvo Hrvatske u EU-u "na vidiku".

"Zadnjih sto metara maratona uvijek su najteži. Zemlja treba moći od prvog dana članstva u potpunosti prihvatiti prava i obveze, koji iz toga proizlaze. Uvjereni smo da će hrvatski političari i društvo u cjelini ujediniti svoje napore kako bi dovršili reforme koje još treba provesti da bi se što prije ispunio taj cilj", rekao je Fuele.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: