|

"Članstvo Hrvatske u EU je na vidiku"

"Članstvo Hrvatske u EU je na vidiku"
0
F
FENA
9.11.2010. u 20:06
2
komentara
0

dijeljenja
"Članstvo Hrvatske u EU je na vidiku" Stefan Fuele
Hrvatska može završiti pregovore kada ispuni sva mjerila za zatvaranje u poglavlju Pravosuđe i temeljna prava, a Evropska komisija ocijenit će napredak u tom poglavlju u prvom tromjesečju sljedeće godine, izjavio je u utorak povjerenik za proširenje Stefan Fuele.
"Komisija smatra da se pregovori trebaju zaključiti kada Hrvatska ispuni mjerila za zatvaranje, posebice u području pravosuđa i temeljnih prava, uključujući borbu protiv korupcije, čime će se otkloniti potreba da EU razmatra uvođenje mehanizma za suradnju i verifikaciju nakon njezina pristupanja", pročitao je povjerenik Fuele zaključak koji je Komisija prihvatila u utorak popodne.

"Komisija će ocijeniti napredak Hrvatske u poglavlju 23 u prvom tromjesečju 2011. godine", dodao je.

Europska komisija u utorak je prihvatila izvješća o napretku svih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata te strategiju proširenja i glavne izazove za razdoblje 2010.-2011.

Fuele je prije usvajanja izvješća izjavio da je članstvo Hrvatske u EU-u "na vidiku".

"Zadnjih sto metara maratona uvijek su najteži. Zemlja treba moći od prvog dana članstva u potpunosti prihvatiti prava i obveze, koji iz toga proizlaze. Uvjereni smo da će hrvatski političari i društvo u cjelini ujediniti svoje napore kako bi dovršili reforme koje još treba provesti da bi se što prije ispunio taj cilj", rekao je Fuele.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...