{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čisteći poplavljeno naselje našao 1.800 eura pa novac vratio vlasnici

T
24.5.2014. u 18:35
171
22
Čisteći poplavljeno naselje našao 1.800 eura pa novac vratio vlasnici
171
Čisteći poplavljeno naselje našao 1.800 eura pa novac vratio vlasnici
Foto: Ilustracija
Da su poštenje i čast važniji od novca, svojim gestom je pokazao Dragan Vujanović iz Smederevske Palanke u Srbiji, koji je čisteći poplavljeno naselje Karadjordjevo, našao novčanik sa 1.800 eura i, u prisustvu policije, vratio ga vlasnici.
Vujanović je, zahvaljujući budnom oku fotografa, jučer oko podneva spazio ono što drugi nisu - zavučen novčanik, čijih oko dva centimetra vire. I to ispod tarabe, uz ivicu ulice u Karađorđevom naselju, gdje je došao da učestvuje u akciji sređivanja, zajedno sa drugim volonterima. Ovaj Palančanin se inače, godinama unazad amaterski bavi umjetničkom fotografijom.

"U prvi mah pomislio sam da je neko izgubio dokumenta, ali kada sam podigao novčanik i u njemu vidio novac, odmah sam to rekao volonterima oko mene", rekao je Vujanović u izjavi Tanjugu.

Dodaje da je među volonterima koji su sređjivali ulicu bilo i mještana Karađorđevog naselja, koji su ga odmah uputili ka kući, u kojoj se pretpostavljalo da živi upravo vlasnica izgubljenog novčanika, a što se i potvrdilo tačnim, u prisustvu policije.

Vlasnica je srednje životne dobi, čiji je suprug invalid, i sami su ugroženi od poplava koje su zadesile Smederevsku Palanku. U prvom trenutku ona je, kako kaže Vujanović, bila u blagom šoku.

Ponudila mu je i novčanu nagradu, i kafu da mu skuha, ali je Vujanović to odbio, jer kako ističe, vratiti nešto što je neko izgubio, se podrazumijeva.

O svom gestu, Vujanović, upravnik Kancelarije za mlade koja pri Kulturnom centru Smederevska Palanka, ne voli mnogo da priča, jer vjeruje da bi to svako uradio.

"Nije mi potreban bilo kakav lični publicitet. Moja najveća satisfakcija je olakšanje ljudi kojima je vraćen novac", naglašava Vujanović.

Dodaje, da mu je želja, da svi koji čitaju vijest iz njegovog gesta izvuku pozitivnu pouku, a pogotovu mladi ljudi, koji su duže vrijeme zatrpani negativnim sadržajima i primjerima.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: