Uskoro linija Mokra Gora - Višegrad
0

Ćirom prevezeno 30.000 turista

SRNA
"Železnice Srbije" od 15. aprila do danas prevezle su vozom Ćiro na "Šarganskoj osmici" 30.000 putnika, što je rekord od 1. septembra 2003. godine, kada je počeo saobraćaj na obnovljenoj trasi pruge uskog kolosijeka.

"Zbog velikog interesovanja gostiju, koji posjećuju ovaj muzejsko - turistički kompleks, od danas je pored dva redovna polaska Ćire od Mokre Gore do Kremana u 10.30 i 13.30 sati uveden i termin u 16.20 sati", rekla je portparol "Šarganske osmice" Aleksandra Stamenić.

Stamenićeva podsjeća da je cijena vozne karte na realaciji Mokra Gora - Kremna oko pet eura za odrasle, a za djecu do 14 godina duplo jeftinija.

"Muzejski voz se može zakupiti i na ovoj relaciji, kao i na obnovljenoj prugi Mokra Gora - Višegrad - Mokra Gora. Cijena zakupa na obe relacije iznosi oko 515 eura za vuču voza dizel lokomotivom, a za parnjačom 1oko 1.030 eura", precizirala je Stamenićeva.

Krajem jula će početi redovan saobraćaj na prugi Mokra Gora - Višegrad, jer se do sada prevoz putnika obavljao samo kada se prijave turističke grupe za vožnju.