Regija
23

Ćiro podržava Kitarović: Uvijek sam za one koji baštine Tuđmanovu doktrinu

Piše: A. Dž.
Ćiro u izbornom štabu Kolinde Grabar Kitarović (Foto: Pixsell)
Ćiro u izbornom štabu Kolinde Grabar Kitarović (Foto: Pixsell)
U izbornom štabu Kolinde Grabar Kitarović večeras je i legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević koji je uvjeren u pobjedu HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Hrvatske.

"Na početku sam se jako plašio, a sada se više ne plašim. Nažalost, imam godina koje mi daju za pravo da pričam kao iskusan čovjek i nemam dvojbe da ona pobjeđuje, ovaj rezultat je garant za to", rekao je Ćiro.

"Trener svih trenera" kazao da je će u drugom krugu svi oni koji nisu glasali danas, gotovo sigurno svoj glas dati Grabar Kitarović.

"Uvijek sam vjerovao u žene. Ima toliko primjera u novijoj povijesti gdje su žene pokazale da su mudrije i efikasnije. Kolinda ima sve atribute da to bude i da ovu domovinu, koju jako volim i za koju sam vezan, povede u jednom novom smjeru. Njena energija, karizma i ljepota će otvarati sva moguća vrata onih koji mogu pomoći, a to je zapad", kazao je Ćiro.

Blažević smatra da je aktuelni predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izgubio kredibilitet.

"U vrijeme njegove vladavine ništa se nije napravilo da hrvatskom čovjeku bude bolje. Ono što mu je najjače oružje bilo, a to je jedna diplomatija rijetko viđena, on se nikad ne ljuti, uvijek je blag, ni Humphrey Bogart mu nije ravan, se malo izlizalo, jer vrijeme uvijek razotkrije osobu ma koliko on bio spretan u svojoj kamuflaži mana. Mislim da je to narod prepoznao i ovaj rezultat mi daje za pravo da budem veliki optimista", rekao je Ćiro.

Na pitanje novinara šta bi novi predsjednik Hrvatske trebao baštiniti od Franje Tuđmana, Ćiro je kazao:

"Sve su to djeca Franje Tuđmana, i Karamarko (Tomislav op. a.) i Kolinda. Ova ekipa se vratila doktrini Tuđmana a bez njega niko ne bi ima priliku da vodi ovu Hrvatsku, svi smo mi njegovi dužnici i ja sam uvijek za one koji baštine njegovu doktrinu", zaključio je poznati trener u razgovoru za RTL televiziju.