Istorijska ljaga
95

Čedomir Jovanović: Reakcija patrijarha Irineja na presudu Mladiću je nehumana

Klix.ba
Čedomir Jovanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Čedomir Jovanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije (LDP) Čedomir Jovanović osudio je na svom Facebook profilu reakciju patrijarha Irineja na presudu bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću osuđenog na doživotnu kaznu zatvora zbog najtežih krivičnih djela ratnog zločina i genocida u Srebrenici.

"Duboko je nehumana, lišena svake etike, morala i hrišćanskih vrijednosti reakcija patrijarha Irineja na presudu Mladiću. Nesrećna je ona zemlja u kojoj političari imaju više obzira prema ljudskim žrtvama od crkvenih velikodostojnika", napisao je Jovanović.

Istakao je da ako je nešto đavolsko u Srebrenici i Bosni i Hercegovini, onda je to ono što su ostavili za sobom.

"Zlo koje je za sobom ostavio Ratko Mladić je istorijska ljaga na našem narodu. Kada onaj koji treba da se moli za naše duše kaže kako u Hagu sedi đavo, da li mu je jasno odakle on dolazi onda? Ako je đavo u Hagu, ko je u paklu? I ne čudi me, jer i 'Škorpioni' su ispod mantije izvireli. Daleko će dogurati te vladike sa sve svojim patrijarhom koji je našao đavola u Hagu a ne vidi da mu je tron u paklu", napisao je liberal Čedomir Jovanović.