Regija
0

Čedomir Jovanović: Neka vlast kaže kakav je plan za Kosovo

SRNA
Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović
Predsjednik opozicione Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je vlast u Srbiji da kaže šta je plan za sjever Kosova i šta treba da se uradi da Srbija do marta iduće godine dobije status kandidata.

On je na konferenciji za novinare rekao da su izbori potrebni već sutra, ako nema jasnog plana vladajuće koalicije o najvažnijim pitanjima i pozvao vlast da razgovara sa svim političkim i drugim relevantnim akterima u društvu.

Jovanović je rekao da Srbija ne može braniti identitet tako što će uništiti budućnost i ocijenio da Rezolucija 1244 ne može biti rješenje, a kada je evropska politika u pitanju, mora se naći odgovor na osporen kredibilitet srpskih državnika u međunarodnoj politici.

On je ocijenio da se "vrhunski neodgovorno" ponašaju lideri vladajuće Demokratske stranke Boris Tadić i najveće opozicione partije Srpske napredne stranke i Tomislav Nikolić. 

Jovanović je rekao da su objašnjenja neuspjeha kandidature za EU neprihvatljiva i povećavaju cijenu koju će društvo morati da plati.