Zvanično ponuđen Srbiji
78

Čedomir Jovanović: Francusko-njemački prijedlog o Kosovu je posljednja prilika za ovo pitanje

T. K.
Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović
Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je da je francusko-njemački prijedlog o Kosovu, koji je zvanično ponuđen Srbiji, posljednja prilika da se poslije decenija lutanja konačno stavi tačka na kosovski problem.

"Vrijeme koje smo potrošili sami sebi na odbijanja dosadašnjih prijedloga učinilo je ovo društvo najnesretnijim u Evropi, pa smo tako danas udavljeni u nacionalizmu koji je razorio i nas i sve oko nas. Svako buduće rješenje će biti nepovoljnije po Srbiju, a posebno u periodu kada će Evropa biti zaokupljena svojim problemima, bez mnogo želje da se bavi Balkanom i našom nesrećom", napisao je Jovanović na svom Facebook profilu.

Ističe da Liberalno-demokratska partija podržava ovaj sporazum, jer on daje odgovore na ona pitanja o kojima oni od svog osnivanja govore.

"Marginalizovani, satanizovani, omalovažavani jedva stojimo na nogama dok gledamo kako naša politika postaje jedina realna u ovom vremenu, ne zbog naše posebnosti nego zbog toga što tu politiku život određuje. Ne smije se danas niko povući pred naletom najgorih u Srbiji, koji se već grupišu kako bi nam još jednom stavili do znanja da iz Beograda opet neće dati Kosovo i da je izdajnik svako onaj ko pokušava da uradi nešto normalno i razumno", kazao je.

Dodaje da je ovo pitanje opstanka Srbije.

"Svaka takva kukavica treba da dobije svoj odgovor, pošto je danas nevažno, više nego ikada, ko je za koju partiju i ko ima koliko procenata. Ovo je pitanje opstanka ili marginalizovanja Srbije koja je zemlja u nestajanju i bez Kosova i sa Kosovom", naglašava.

Poručuje da je dosta licemjerstva o ovom pitanju.

"Nemamo razumijevanje za one koji deset godina lome kičmu na kosovskom pitanju, nadajući se da će ipak nekada opet biti zamjena vlasti, pošto alternativa nikada nisu ni bili. Zato nas ljubav prema Srbiji obavezuje da joj, kao i uvijek, želimo dobro i zbog nje govorimo istinu, bez obzira na cijenu koja se plaća", zaključio je.