Širenje zaraze
21

Capak: Trebali smo ranije uvesti neke drastičnije mjere za klubove

Dž. L.
Krunoslav Capak (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)
Krunoslav Capak (Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)
Dok se Hrvatska suočava s povećanjem broja novozaraženih koronavirusom, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak ističe kako su najveći izvor zaraze okupljanja mladih.

"Mislimo da su naše mjere dobre. U ovom trenutku u Hrvatskoj imamo milion ljudi više. Kad se to stavi u perspektivu, imamo dobru situaciju. Ako bude trebalo pojačati mjere, to ćemo napraviti", rekao je Capak za Dnevnik Nove TV te istaknuo kako postoji još niz mjera koje nisu poduzete.

Komentarišući ograničenje rada klubova i kafića, Capak je naglasio kako su ranije trebale biti uvedene drastične mjere za ugostiteljske objekte.

"Inspekcije su išle u klubove, nakon toga smo uveli mjeru da ako se utvrdi izvor zaraze u objektu, da se privremeno zatvori. Dvije trećine se zarazilo u klubovima. Trebali smo uvesti drastičniju mjeru. To je na 10 dana, može se popustiti", rekao je Capak na Novu TV.

On se osvrnuo i na početak nove školske godine kazavši kako se nada da će se smanjiti broj zaraženih te da će sva djeca krenuti u školu.