Burundi: Pljačkaši ubili hrvatsku redovnicu

F
FENA
28.11.2011. u 12:18
0
2
Burundi: Pljačkaši ubili hrvatsku redovnicu
0
Burundi: Pljačkaši ubili hrvatsku redovnicu
Hrvatska redovnica Lukrecija Mamić ubijena je u napadu naoružanih pljačkaša na samostan u Burundiju u nedjelju navečer.
Lukrecija Mamić bila je redovnica Družbe sestara službenica milosrđa (Ancelle della Carita).

"U nedjelju oko 19.30 sati po našem vremenu naoružani pljačkaši ušli su u samostan i zatražili su novac. Sestre su im dale ono što su imale, a oni su ubili na licu mjesta sestru Lukreciju Mamić. Poglavaricu samostana sestru Carlu, koja je iz Italije, odveli su kao taoca zajedno s još jednim volonterom Talijanom i uzeli su samostanski automobil", rekla je za Hinu časna sestra Mara Božić iz Družbe sestara Službenica milosrđa.

Po njenim riječima, pljačkaši su poslije ubili toga volontera, a sestri Carli je jedan od napadača nožem izrezao ruke. Pošto je puštena prevezena je u bolnicu i zasad se ne zna hoće li joj trebati amputirati ruke.

Sestra Lukrecija Mamić svoje misionarsko djelovanje počela je 1984. godine u Ekvadoru u Južnoj Americi, a u Burundi je došla 2002. godine. Pomagala je neishranjenima i oboljelima od AIDS-a.

Tijelo časne sestre Lukrecije bit će prevezeno u Italiju, gdje se nalazi glavna uprava Družbe sestara službenica milosrđa, a nakon toga će trebati organizirati prijevoz u Hrvatsku.

U ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija RH rekli su da će hrvatsko veleposlanstvo u Južnoj Africi, koje pokriva Burundi, zatražiti od burundijskih vlasti detaljnije informacije o cijelom slučaju.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: