Regija
0

Budvanski biznismen prao novac za Darka Šarića

SRNA
Darko Šarić
Darko Šarić
Budvanski biznismen Blažo Dedić, čijem preduzeću "Maestral inženjering" je Centralna banka blokirala račun zbog dugova državi, pod istragom je crnogorskog tužilaštva zbog sumnje da je učestvovao u pranju prljavog novca odbjeglog narkobosa Darka Šarića.

Istraga traje već više od dvije godine, a Dedić za to vrijeme pokušava da se riješi milionskih dugova u koje je zapao, uglavnom od 2009, kada mu je krenulo nizbrdo.

Njegova imovina u Budvi, Kotoru i Ulcinju je pod hipotekama i fiducijama Hypo Alpe-Adria Bank i Crnogorske komercijalne, kojima duguje oko 10 miliona eura.

"Nikada nikakve poslove nisam radio sa Darkom Šarićem i mislim da će to istraga i sud utvrditi, ako ih bude zanimalo", tvrdi Dedić za "Vijesti".

On je ranije negirao i navode specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao novac od kokaina kupujući firme u Vojvodini, upravo za Šarića, a preko svoje druge Firme "Maestraltours". Dediću su u Srbiji zaplijenjeni vrijedni hoteli, upravo u vlasništvu tog preduzeća.

Za pranje novca u Beogradu podignuta je posebna optužnica protiv Šarićeve grupe, a Dedić je jedina osoba koja nije na spisku optuženih.