Ljubljana
0

Britanski ministar Milliband s menadžerima i Rupelom

FENA
Britanski ministar vanjskih poslova David Milliband, koji je u pratnji kraljice Elizabete II. u tijeku njezina posjeta Sloveniji, u srijedu je u Lipici sudjelovao u raspravi na konferenciji "Održivi razvoj za postizanje nacionalne konkurentnosti" te na prijamu koji je Britansko veleposlanstvo priredilo za slovenske menadžere.

Milliband je istaknuo da je Slovenija važna u europskim i regionalnim integracijama, te za međunarodnu suradnju na svim razinama, ocijenivši da će sadašnju novčarsku krizu u svijetu trebati rješavati zajedničkim snagama.

Britanski ministar vanjskih poslova u utorak se, odmah nakon dolaska u Ljubljanu, sastao s ministrom vanjskih poslova sadašnje Vlade u odlasku Dimitrijem Rupelom, koji je istaknuo da je slovensko-britanska suradnja odlična, posebno u vrijeme slovenskog predsjedanja EU-om.

Slovensko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da su Milliband i Rupel razgovarali o dvostranoj suradnji, zapadnom Balkanu, Lisabonskom ugovoru, odnosima Europske unije i Ruske Federacije. Rupel je u toj prigodi rekao da je posjet britanske kraljice Elizabete II. prilika za Sloveniju da se još više poboljšaju odnosi Ljubljane i Londona, kaže se u priopćenju.