|

Brisel dao još 3,9 miliona eura Crnoj gori za bolje čuvanje granice

Brisel dao još 3,9 miliona eura Crnoj gori za bolje čuvanje granice
13
S
SRNA
2.12.2019. u 13:49
5
komentara
13

dijeljenja
Brisel dao još 3,9 miliona eura Crnoj gori za bolje čuvanje granice
EU je programom Sektorske budžetske podrške odobrila dodatnih 3,9 miliona eura Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore s ciljem daljeg razvoja efikasnog sistema kontrole i upravljanja granicom.
Iz crnogorskog MUP-a je saopšteno da je taj resor snažno posvećen daljem jačanju bezbjednosti na granici, kao i borbi protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija, a sve s ciljem povećanja bezbjednosti države i građana.

U saopštenju se navodi da je planirana izgradnja i rekonstrukcija graničnih prelaza Šćepan Polje i Vraćenovići (prema BiH), Ranče (prema Srbiji), kao i izgradnja objekta za detaljnu kontrolu vozila na graničnom prelazu Kula (prema Srbiji) i objekta za potrebe Granične policije u Pljevljima.

Iz MUP-a Crne Gore su istakli da je predviđena i nabavka sistema za nadzor zelene granice, opreme za prvu i drugu liniju provjere na graničnim prelazima, kao i nabavka bespilotne letjelice i motornih vozila, dok se na aerodromu Podgorica planira instalacija "I-gate" sistema.

"U prethodnom periodu, uz podršku Vlade i EU, značajno su unaprijeđeni materijalno-tehnički kapaciteti Granične policije, kao i policijska saradnja u oblasti sprečavanja prekograničnog organizovanog kriminala", dodaje se u saopštenju.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...