Emir Kusturica
0

"Bregović će moći svirati jedino u Gluhoj Bukovici"

Piše: A. Panjeta
Nakon što je Goran Bregović nedavno za Novu TV izjavio da filmove poput “Crna mačka, beli mačor”, ne može da spasi ni dobra muzika, te da je s njim sarađivao isključivo zbog novca, reditelj Emir Kusturica u izjavi za beogradske "Novosti" odgovorio mu je u svom poznatom maniru.
  • Nije Goran Bregović prvi, koji je najblaže rečeno - dodvoravanjem, uspeo da “zaradi” malo para, to je česta pojava. Da bi sa svojom koleginicom Severinom upriličio koncert u Splitu, morao je tamošnjem gradonačelniku da ponudi malo više od “pozajmljene” muzike koju “svira”. Morao je da na brzinu medijski “strelja” jednog četnika, pa je odabrao najpoznatijeg, mene - odgovorio je ljutito Kusturica.

U oštrom reagovanju je dodao kako je Bregović ovaj put izabrao pogrešnu osobu:

  • Samo, ovaj put malo se... zaleteo. Mene je malo teže “odstreliti”, a nisam ni četnik. Ako se Bregović ne upristoji i popravi svoje ponašanje, sviraće gde zaslužuje. Za početak u Gluhoj Bukovici - kazao je Kusturica, a prenose "Novosti".

Bregovića nije štedio ni autor teksta u "Novostima" tvrdeći da je izjavama protiv Kusturice ovjerio koncertni "ausvajs" kod domaćina, gradonačelnika Splita Željka Keruma.

  • Usledio je pristojan koncertni aranžman sa koleginicom Severinom u Splitu, a posle napada na Kusturicu, Bregovićeve ulaznice overene srbomrzačkim pečatom, lakše će planuti kod primitivnijeg dela publike - stoji između ostalog u tekstu.