{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Bratislav Stojanović već 15 godina živi u grobnici u Palilulama

11.1.2013. u 22:00
187
56
Bratislav Stojanović već 15 godina živi u grobnici u Palilulama
187
Bratislav Stojanović već 15 godina živi u grobnici u Palilulama
Bratislav Stojanović u svom skloništu u starom groblju u niškoj opštini Palilula (Foto:AFP)
Bratislav Stojanović, 43-godišnji beskućnik, već 15 godina živi u jednoj od grobnica u starom groblju u niškoj opštini Palilule u Srbiji.
Kuća Stojanovića izgorjela je u požaru prije skoro 20 godina. Nakon gubitka doma, odlučio je živjeti na lokalnom groblju Gorica, gdje nije usamljen. Osim njega, tu živi i 53-godišnji Aleksandar Dejić.

Stojanović živi u grobnici s početka prošlog stoljeća koja na sebi nema nikakvih obilježja.

"Ne plašimo se mrtvih, pokojnici ne mogu da te uplaše, već živi. Dolaze noću svakakvi ljudi, da piju ili ko zna šta da rade. Neke poznajemo, daju nam ponekad novca da jedemo. Ako ne znamo ko je tu kada dođemo uvečer na spavanje, sačekamo prvo da odu. Važi pravilo: 'Ne diram te, ne diraš me'", kazao je Bratislav za srbijanski portal Blic.rs.Kako su za nam kazali u Opštini Palilula, staro groblje stavljeno je van funkcije prije više od 40 godina i trenutno se radi na projektu da se od njega napravi memorijalni centar.

"Kada se prestalo sahranjivati, posmrtni ostaci iz pojedinih grobnica premješteni su na novo groblje, tako da su neke grobnice ostale prazne. Vjerovatno je Bratislav odlučio spavati u jednoj takvoj", kazao je za portal Klix.ba Dragan Vidojković.

Naš sagovornik kaže da Bratislav Stojanović, nažalost, nije jedini slučaj, te da su hiljade građana u ovoj općini koja je, tvrdi, jedna od najsiromašnijih u Srbiji, ostali bez posla nakon što su zatvorene mnoge fabrike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: