Regija
3

Božo Petrov: Dat ću ostavku ako je to cijena koju moram platiti za ostanak Oreškovića

Piše: E. S. H.
Božo Petrov
Božo Petrov
Nakon ostavke koju je na mjesto potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske dao Tomislav Karamarko, u Banskim dvorima je press konferenciju održao i Božo Petrov.

Petrov je kazao da, ako će trebati platiti tu cijenu da bi se sačuvala Vlada i ako on bude morao otići i dati ostavku, da će to i učiniti, ali da trenutno postoje dvije opcije.

"Određeni pojedinci su poovukli niz ishitrenih poteza. Danas pred tim ljudima stoji odgovornosti. Oni bi trebali odlučiti hoće li ova vlada konačno dobiti pravu priliku ili će se na kraju dogoditi da idemo na nove izbore", kazao je Petrov.

Dodao je da građani imaju percepciju da Vlada ne radi dobro svoj posao zato jer se ovoj Vladi nije dala dobra prilika.

"Postoje dvije opcije: Ova Vlada na čelu s Oreškovićem ili novi izbori. Ja sam spreman dati ostavku ako će to tražiti HDZ, kao cijenu da Orešković ostane predsjednik Vlade. Danas se vidi da na sebi nosim nikakvu krivicu. Nama u Most-u nije stalo do fotelja, meni je svejedno na kojem sam mjestu", kazao je Petrov.

Napomenuo je da će Most donijeti odluku hoće li potpisati za raspuštanje Sabora u sljedećih 24 sata.

"Odlučit će Nacionalno vijeće. Čujemo razne priče o kupovini, odnosno prebačajima s jedne na drugu stranu. Saborski zastupnici Mosta danas su potpisali papir, i sutra ćete znati što smo odlučili. Negativna je percepcija nastala zbog krize koja je nastala. Ona nije uvjetovana svim članovima Vlade, nego individualnom neodgovornošću. Još jednom pozivam sve HDZ-ovce da u ovim trenucima pokažu odgovornost", zaključio je Božo Petrov.

Podsjećamo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je odlučilo da je prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske i šef HDZ-a Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa zbog iznošenja osobnih stavova i prijedloga za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om, a posebno na sastanku Vijeća za suradnju, zbog poslovnog odnosa u kojem su bili njegova supruga Ana i njegov prijatelj, savjetnik mađarske naftne tvrtke MOL, Josip Petrović te stavova koje kao dužnosnik zastupao u pogledu arbitražnih postupaka koji se vode između Ine i MOL-a.