{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bože Petra": Djevojčica koja je nasmijala region moli za pomoć

29.5.2014. u 20:55
102
39
"Bože Petra": Djevojčica koja je nasmijala region moli za pomoć
102
 
"Vrtić u kojem smo proveli najljepše dane uništila je poplava. Poplava je uništila zidove, podove, stolove, igračke i krevetiće. Naši drugari i naše vaspitačice su ostale bez jedinog vrtića u gradu. Hajde da se potrudimo da djeci vratimo jedinu predškolsku ustanovu 'Dečja radost'". Ovo je molba Natalije i Petre, djevojčica koje su nasmijale cijeli region popularnim klipom i izjavom "Bože Petra".
Predškolska ustanova "Dečja radost" u Svilajncu, u toku noći 16. maja 2014. godine pretrpjela je udar razornog poplavnog talasa iza kojeg je ostala pustoš. Ova ustanova je zbrinjavala 450 djece.

U sva tri objekta čija je ukupna površina oko 2.500 m2 uništen je kompletan inventar i oprema za rad. Vrata i prozori su deformisani, pločice odlijepljene, laminat podignut, zidovi natopljeni vodom čija je visina prelazila 1,5 metar.

Da bi objekte ponovo stavili u funkciju potrebno je mnogo vremena i sredstava, a ove dvije djevojčice, Natalija i Petra, u videu pozivaju na pomoć za obnavljanje njihovog vrtića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: