Borutu Pahoru najviše glasova, u drugi krug ide s Tuerkom

F
FENA
11.11.2012. u 20:09
1
1
Borutu Pahoru najviše glasova, u drugi krug ide s Tuerkom
1
Borutu Pahoru najviše glasova, u drugi krug ide s Tuerkom Pahor dolazi na konferenciju za novinar (Foto: AFP)
Nijedan od tri kandidata na današnjim predsjedničkim izborima u Sloveniji nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu glasova, a u drugom krugu kroz tri sedmice za to će se mjesto boriti aktuelni predsjednik Danilo Tuerk i bivši premijer Borut Pahor, pokazali su rezultati izlazne ankete agencije Mediana za Slovensku televiziju i POP-TV objavljene u 19 sati, odmah nakon zatvaranja birališta.
Prema rezultatima paralelnog glasanja koje je objavila nacionalna Slovenska televizija, Borut Pahor je dobio 41,9 posto glasova, Danilo Tuerk 37,2 posto, a Milan Zver, kandidat najbliži vladi premijera Janeza Janše, 20,8 posto.

Izlazne ankete na nacionalnom uzorku od 11.000 birača provela je za Slovensku televiziju i komercijalnu televiziju POP-TV, agencija Mediana, prema čijim tvrdnjama ti rezultati mogu odstupati od konačnih službenih rezultata, najviše oko jedan posto.

Do 16 sati, tri sata pred zatvaranje birališta, glasalo je malo više od 35 posto od 1,73 miliona birača što je dosta slab odaziv birača, objavila je popodne Državna izborna komisija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: