Državnik u strahu od atentata
0

Borisa Tadića čuvaju snajperisti i 'Kobre'

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Bezbjednosne službe susjedne Srbije zatražile od tamošnje Vlade da izmjesti Predsjedništvo Srbije na novu lokaciju zbog straha da bi neko mogao izvršiti atentat na predsjednika Borisa Tadića, prenosi beogradski Blic.

Predsjednik Srbije, Boris Tadić živi u strahu da će mu neko pokušati nauditi čemu doprinosi činjenica da se zgrada Predsjedništva Srbije nalazi u prometnoj ulici, te da bi bilo koji automobil mogao nositi eksploziv i 'naneti nesagledive posledice po predsednika', rekao je Blicu neimenovani izvor blizak Tadiću.

Dok Vlada Srbije i nadležni organi ne donesu odluku o novoj lokaciji Predsjedništva, izdata je naredba specijalnim jedinicama vojske i policije da povećaju mjere bezbjednosti na zaštiti samog objekta. Na okolnim zgradama, rekao je izvor, raspoređeni su snajperisti, pojačane su patrole u civilu, a pojačane su i sve druge mjere zaštite.

U ličnom obezbjeđenju Borisa Tadića su pripadnici bataljona vojne policije specijalne namjene, takozvane 'Kobre', koji su u sastavu najelitnije jedinice - Garde Vojske Srbije.

Naručeno je i novo blindirano vozilo za predsjednika koje je otporno na eksploziv, a pored Tadića u njemu bi se vozile i strane delegacije, te političari i javni radnici koji strahuju za svoju sigurnost.

Kao glavni razlog velikom pojačanju mjera sigurnosti službe bezbjednosti navele su događaj koji se u Beogradu odigrao krajem prošlog mjeseca, kada je Dragan Marić iz Valjeva sa bombom ušao u zgradu Predsjedništva uz prijetnju da će je aktivirati.

Da li postoji još neki razlog zbog čega je srbijanski predsjednik tako zabrinut za vlastiti život, nije poznato.