Aerodrom u Beogradu
0

Bolivijka progutala 30 paketića droge

SRNA
Tridesetogodišnja državljanka Bolivije spriječena je na graničnom prelazu na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" u pokušaju da u sopstvenoj utrobi prokrijumčari više od trideset paketića droge, najvjerovatnije kokaina, čija će težina naknadno biti utvrđena.

Da bi se utvrdilo da u njenim tjelesnim šupljinama zaista ima nečega, urađen je rentgenski pregled, koji je potvrdio sumnje, nakon čega je uz pomoć sudskog vještaka uslijedilo i njeno priznanje, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Ova žena "mula", kako se u žargonu narko-svijeta nazivaju ljudi koji u svojim tjelesnim šupljinama prenose paketiće droge, otkrivena je zahvaljujući međunarodnoj saradnji koju Uprava carina razvija sa službama drugih država. 

Obavještajni podaci dobijeni iz SECI centra u Bukureštu, ukazivali su na to da ovu osobu treba detaljno pregledati nakon što doputuje u Beograd. 

Srpski carinici izvršili su detaljan lični pretres i pregledali čitav prtljag, te su tablete protiv dijareje, koje su tom prilikom pronađene dodatno pobudile sumnju, jer ih ovakvi krijumčari redovno nose sa sobom.

Bolivijka je uhapšena nakon što je iz Santa Cruza, preko Sao Paola i Ciriha, doputovala u Beograd. Imala je rezervaciju za sobu u jednom beogradskom hotelu, a pasoš joj je izdat u martu ove godine, tako da se za sada ne može sa preciznošću utvrditi da li je i ranije dolazila u Srbiju.   

Ona je predata u dalju nadležnost istražnih organa, navodi se u saopštenju iz Uprave carina.