KC Vojvodina
0

Bogdan Diklić danas malo bolje

SRNA
Zdravstveno stanje poznatog beogradskog glumca Bogdana Diklića (56) danas je "diskretno" bolje, saopštio je Konzilijum ljekara Instituta za kardiovaskularne bolesti (KVB) Vojvodine, Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici i Klinike za hirurgiju Kliničkog centra (KC) Vojvodine.

Ljekari nastavljaju sa intenzivnim terapijskim procedurama i neprestanim praćenjem Diklićevog zdravstvenog stanja, u Jedinici postoperativne intenzivne njege Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju, Instituta za KVB, dodaje se u saopštenju.

Dikliću je pozlilo iza scene 31. maja, u nedjelju veče, poslije odigrane uloge u predstavi "Kandid ili optimizam", izvedene u okviru 54. Sterijinog pozorja, koje će danas biti završeno u Novom Sadu.

On je pao iza scene i izgubio svijest, pa je vozilom Hitne pomoći odmah prevezen na Institut za KVB, gdje mu je konstatovana plućna tromboembolija.

Glumac je u utorak, u ranim jutarnjim časovima doživio infarkt srca, a poslijepodne istog dana hitno je operisan zbog krvarenja u trbuhu.