Ivo Sanader
0

"Blokada pregovora štetna za Hrvatsku i Sloveniju"

FENA
Hrvatski premijer Ivo Sanader ustvrdio je u srijedu navečer da slovenska blokada hrvatskih pregovora s Europskom unijom definitivno ne odgovara Hrvatskoj ali isto tako ni Sloveniji.

"Ne trebamo se tu zavaravati jer smo trebali otvoriti deset poglavlja i zatvoriti pet, nismo to učinili zbog blokade Slovenije i sigurno da nam to ne odgovara ali definitivno ne odgovara ni Sloveniji", rekao je Sanader u intervjuu, objavljenom u Dnevniku Nove TV.

Sanader smatra da se Slovenija blokadom pregovora negativno ocrtava u mapi EU-a i da to nije dobro. "Mi smo prijatelji, želimo to ostati", rekao je Sanader.

Iz blokade pregovora Hrvatska će se izvući deblokadom, rekao je Sanader. Upitan može li biti određeniji, kazao je da u ovom trenutku ne bi govorio što će napraviti osim što će učiniti sve da se deblokiraju pregovori.

Sanader je ponovio je da je protiv bojkota slovenskih proizvoda, a da je na otvaranje autoceste s užitkom poletio slovenskim zrakoplovom u Split.

"Vladin avion nije bio u Zagrebu, Hrvatske autoceste su naručile slovenski avion i ja sam s guštom poletio slovenskim avionom u Split", rekao je Sanader.