'Blokada Hrvatske mogla bi riješiti granični spor'

F
FENA
20.12.2008. u 10:23
0
0
'Blokada Hrvatske mogla bi riješiti granični spor'
0
'Blokada Hrvatske mogla bi riješiti granični spor'
Slovenski premijer Borut Pahor ocijenio je u petak da bi se zaplet nastao nakon što je njegova vlada blokirala otvaranje i zatvaranje većeg broja pregovaračkih poglavlja u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom mogao na kraju pokazati i korisnim ako ubrza rješenje graničnog spora.
"Obje su države sada dobile priliku da osvježe svoje koncepte za rješavanje otvorenih pitanja, a zaplet vidim kao koristan. Ako se predmet koji je taj zaplet izazvao uspješno riješi u razumnom roku, Hrvatskoj neće biti izazvana šteta u njenom relativno brzom ulasku u EU", rekao je Pahor, komentirajući nastalu situaciju na tribini "Večer u Europi" koju je moderirao slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Alojz Peterle.

Rješenje zapleta treba biti takvo da se zaštite slovenski nacionalni interesi i omogući nastavak hrvatskih pristupnih pregovora, rekao je Pahor. Da Slovenija nije odlučila izreći rezerve u većem broju poglavlja, istaknuo je na tribini slovenski premijer, došlo bi do zahtjeva za održavanjem referenduma o pristupu Hrvatske Europskoj uniji na kraju njenog pristupnog procesa, što bi moglo dramatično zatrovati odnose dviju susjednih država.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: