|

Bliže se lokalni izbori i počinju ozbiljna preslaganja na hrvatskoj političkoj sceni

Bliže se lokalni izbori i počinju ozbiljna preslaganja na hrvatskoj političkoj sceni
0
A
Anadolija
4.1.2013. u 10:47
0
komentara
0

dijeljenja
Bliže se lokalni izbori i počinju ozbiljna preslaganja na hrvatskoj političkoj sceni Hrvatski Sabor
Saborski zastupnik Damir Kajin isključen je iz Istarske demokratske stranke (IDS) nakon što je objavio nezavisnu kandidaturu za istarskog župana. Budući da ima podršku Socijaldemokratske partije (SDP) s kojom je IDS u koaliciji, očekuju se ozbiljni problemi u komunikaciji i suradnji dvije stranke.
"Istra neće biti Kalabrija ili Sicilija i njome se neće upravljati kao mafijom", rekao je Kajin kojega podržava i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), što je izazvalo veliko komešanje na političkoj sceni.

Očito da je vodstvo SDP-a procijenilo da je politička snaga i utjecaj harizmatičnog Damira Kajina na Istrijane jača od stranke u kojoj je bio dugogodišnji istaknuti član, te mu je dala podršku. Kajin je u široj javnosti, zbog svojih javnih istupa u kojima bez "dlake na jeziku" godinama kritizirao mnoge političke oligarhije, prepoznat kao svojevrsni politički advokat mnogih hrvatskih građana.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić za hrvatske medije je izjavio da smatra nekorektnim što jedna stranka "krade čovjeka koji je do danas potpredsjednik druge stranke“.

"To dovoljno govori o moralu tih osoba. Što se tiče odnosa u koaliciji, o tome će sada vrlo ozbiljno trebati razmisliti gospodin Milanović", poručio je Jakovčić.

Da većih potresa i razilaženje u koaliciji neće biti potvrdio je ministar turizma Veljko Ostojić iz IDS-a, koji je rekao da je vodstvo stranke odgovorno i da će svoju obvezu prema koalicijskim partnerima izvršiti do kraja.

Istodobno, HDZ, koji još uvijek čeka sa isticanjem svojih kandidata za lokalne izbore, smatra da je svađa koalicijskih partnera oko Kajina velika farsa koja skreće pogled sa stvarnih gospodarskih problema za koje Vlada nema rješenja. Međutim, politička scena, kako u Istri, tako u gotovo svim većim hrvatskim gradovima, opasno se zakuhava, te je u budućem periodu moguće očekivati brojne ekscesne situacije i mnoge, do jučer, nezamislive nove koalicije i savezništva.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.