{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blic: Pripadnici Državne bezbjednosti Srbije su ubili novinara Ćuruviju

13.1.2014. u 10:56
3
50
Blic: Pripadnici Državne bezbjednosti Srbije su ubili novinara Ćuruviju
3
Napisana je optužnica protiv četvorice okrivljenih za ubistvo Slavka Ćuruvije, vlasnika "Dnevnog telegrafa", objavio je Blic u današnjem štampanom izdanju.
Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine, na Uskrs, u ulazu zgrade u kojoj je živio u Svetogorskoj ulici u Beogradu. Skoro 15 godina poslije tog zločina, napisana je optužnica Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal i bit će objelodanjena za nekoliko dana, navodi se u tekstu.

Radomir Marković (68) direktno je naredio likvidaciju, Milan Radonjić (54) je organizovao zločin, Ratko Romić (51) pomagao je u izvršenju ubistva, dok je Miroslav Kurak Miki (43), pucao u Ćuruviju.

Marković, tadašnji šef resora Državne bezbjednosti Srbije, direktno je naredio likvidaciju, tvrdi Blic, Milan Radonjić , tadašnji načelnik beogradskog centra DB-a je organizovao zločin, Ratko Romić, tadašnji operativac drugog odjeljenja Beogradskog centra DB-a pomagao je u izvršenju ubistva, dok je Miroslav Kurak Miki, nekadašnji pripadnik posebne službe obezbjeđenja u DB-u, direktni izvršilac zločina.

Blic je ranije pisao da je Ćuruvija trebalo biti ubijen 10. aprila, ali je egzekucija pomjerena za dan kasnije jer operaterka SDB-a, zadužena za slušanje i prikupljanje informacija od operativaca sa terena, nije javila izvršiocima ubistva kada Ćuruvija tog dana stiže kući.

Bit će nastavljeno i prikupljanje dokaza da li je Rade Marković naredio ubistvo Ćuruvije po nalogu Mirjane Marković, supruge Slobodana Miloševića, piše Blic.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: