Regija
0

Bivšem šefu kabineta Ivice Dačića određen pritvor

Anadolija
Ivica Dačić (Foto: AFP)
Ivica Dačić (Foto: AFP)
Bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, Branku Lazareviću određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati te je uz krivičnu prijavu prebačen u zgradu Specijalnog tužilaštva.

Prema navodima medija u Srbiji, Lazarević je saslušan povodom sumnji da je sarađivao sa pripadnicima grupe odbjeglog narko-bosa Darka Šarića, a protiv sebe ima krivičnu prijavu koja ga tereti za odavanje službene tajne i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Policija je ispitivala Lazarevića povodom indicija da je kontaktirao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe i dostavljao informacije o mjerama praćenja i prisluškivanja. Nakon navoda medija o povezanosti sa Šarićem, Lazarević je dobio posao u diplomatskoj službi i zaposlen je u Ambasadi Srbije u Grčkoj, gdje je otpravnik poslova.

Prema pisanju medija, Lazarević bi trebalo da svjedoči o svojim kontaktima s Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, koji je optužen za šverc kokaina, i sa advokatom iz Novog Sada Radovanom Štrpcem, optuženim za pranje Šarićevog novca u Srbiji, kojem se sudi u odsustvu za šverc tona kokaina iz Južne Amerike.

Dačić je ranije, početkom decembra, priznao da je Radulović, koji se tereti da je brodovima švercovao tone kokaina, njegov prijatelj i da se viđao s njim, ali da nije znao čime se bavi Radulović, koji ga je, kada je to saznao, razočarao.

"Nikada nisam rekao da ne poznajem Rodoljuba Radulovića. Uvijek sam govorio da sam ga upoznao odavno, da ga je čak i moja porodica upoznala, da je on javna ličnost koju su poznavali mnogi. Ali, isto tako sam i naglašavao da me niko od nadležnih nije upozorio na njega. Da nisam ni naslućivao da može nešto biti sporno oko njega. I nisam bio jedini koji ga je znao. Također, kao što nikad nisam poricao da ga poznajem, nikada nisam prećutao da kažem da sam razočaran na koji je način naudio meni i mojoj porodici", rekao je Dačić tada.