Izazvala reakcije
7

Bivša potpredsjednica Vlade predstavila knjigu o Agrokoru: Nije bilo ni korupcije ni urote

Klix.ba
Bvša ministrica i potpredsjednica Vlade Hrvatske Martina Dalić danas je u Zagrebu predstavila svoju knjigu "Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma" rekavši kako je njezina ostavka bila iznuđena namještaljkom.

Kazala je da u procesu vanredne uprave u Agrokoru nije bilo korupcije ni urote, dok je optužbe na svoj račun odbacila kao glasine i laži.

Na predstavljanje, koje je izazvalo kontroverzu u javnosti, među ostalima su došli premijer Andrej Plenković, potpredsjednici Vlade Damir Krstičević i Marija Pejčinović Burić i drugi ministri, dok su se ispred objekta gdje se održavala promocija okupili su demonstranti s transparentima poput "Proračun sam sisala, knjigu sam napisala", prenosi Večernji list.

"Meni se stvarno čini da je proces obilježio niz događaja koji se nikad nisu dogodili. Vlada nije tadašnjem vlasniku Agrokor dala pozajmicu od 300 miliona eura koju je tražio i očekivao, a nije na nju imao pravo. U Vladi nije postojala tajna skupina imena Borg ili sličnog imena. Nije postojala urota, još manje urotnici, i nije bilo korupcije", poručila je Dalić.