{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bilo bi najbolje da Hrvatska i Srbija povuku tužbe

F
FENA
24.11.2008. u 16:19
0
10
Bilo bi najbolje da Hrvatska i Srbija povuku tužbe
0
Bilo bi najbolje da Hrvatska i Srbija povuku tužbe
IDS-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu ustvrdio kako bi za Hrvatsku i Srbiju bilo najbolje da povuku svoje tužbe za genocid.
"Smatram da je i u Vukovaru i u Srebrenici počinjen genocid, ali ako Bosna i Hercegovina nije uspjela u slučaju Srebrenice, Hrvatska će teško uspjeti u svom tužbenom zahtjevu", kazao je Kajin.

Dodao je kako Hrvatska ne može zaboraviti ono što se dogodilo u Vukovaru i Škabrnji te smatra kako se ne može staviti znak jednakosti između Vukovara i događaja nakon "Oluje". Stoga, Kajin drži kako pojedinci koji su počinili ratni zločin moraju odgovarati, a ostale valja pomilovati.

Po njegovim riječima Hrvatska i Srbija za svoje građane će najviše učiniti ako se okrenu budućnosti, ne zaboravljajući prošlost, ako se omogući nesmetan povratak izbjeglica, ako se budu gradile turističke veze te ako se bude sudilo za ratni zločin i surađivalo u borbi protiv organiziranog kriminala.

"Znamo što su ovim prostorima činili i fašisti i nacisti, ali danas više nitko ne mrzi ni Talijane ni Nijemce. Stoga je vrijeme da učinimo iskorak i u slučaju iz razdoblja između 1991. i 1995.", poručio je Kajin.

Komentirajući skorašnji nastup Marka Perkovića Thompsona u Pazinu, Kajin je kazao kako u jednom slobodarskom Pazinu, koji je odredio budućnost Istre, koja pak 2008. financijski spašava Hrvatsku, dopustiti koncert pjevaču koji se "nikada nije ogradio od ustaštva" jest provokacija.

"Thompson nikako da shvati da Istra ne diše kao on, premda će dvorana sigurno biti puna", poručio je Kajin, upitavši se može li se uopće u dvorani Boćarskog doma u Pazinu, u kojem će Thompson nastupati, održati koncert te je stoga pozvao inspekcijske službe da to utvrde.

Thompson, koji ljetos nije mogao nastupiti u Umagu i pulskoj Areni, u Pazinu će koncert održati 20. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: