Glavni predavač na konferenciji
0

Bill Clinton danas u Budvi

SRNA
Inauguralna konferencija Balkanska inicijativa za jačanje društva jugoistočne Evrope bit će održana danas u Budvi, a specijalni gost bit će bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Clinton će, kako je najavljeno, održati glavno predavanje na konferenciji, a u uvodnom dijelu skupa učesnicima će se obratiti i predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Učesnici konferencije su uvaženi političari, lideri iz poslovnog svijeta i neprofitnog sektora, državni zvaničnici, naučnici, predstavnici medija i bivši visoki zvaničnici iz zemalja jugoistočne Evrope.

Teme konferencije biće "Dvije decenije kasnije - naučene lekcije, nove ideje i zajedničke vrijednosti" i "Privatno-javno partnerstvo - investiranje u zajedničku budućnost". 

O temi "Dvije decenije kasnije - naučene lekcije, nove ideje i zajedničke vrijednosti" govorit će bivši crnogorski premijera Milo Đukanović i bivši predsjednici Hrvatske i Slovenije Stjepan Mesić i Milan Kučan, a o temi "Privatno-javno partnerstvo - investiranje u zajedničku budućnost" direktor Evropske investicione banke Tomas Baret i potpredsjednik Abu Dabi Kapital Grupe Muhamed Mike Tarhini.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da će konferencija biti prilika za razmatranje ključnih izazova sa kojima se jugoistočna Evropa suočava, kroz razvoj prekogranične saradnje i novih modela međusektorske saradnje i jačanje saradnje među liderima država ovog regiona i njihovih poslovnih zajednica. 

Skup će biti održan pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i Atlas Fondacije.