Regija
0

Biden doputovao na Kosovo

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američki potpredsjednik Joe Biden, koji boravi na turneji po jugoistočnoj Europi, doputovao je u četvrtak prijepodne na Kosovo, gdje će se sastati s najvišim državnim dužnosnicima, održati govor u kosovskoj skupštini, te posjetiti bazu KFOR-a Camp Bondsteel kod Uroševca.

Bidena je u prištinskoj zračnoj luci dočekao kosovski ministar vanjskih poslova Skender Hyseni, a kasnije tijekom dana američki potpredsjednik bi se trebao sastati s predsjednikom Fatmirom Sejdiuom, premijerom Hashimom Thacijem, ministrom sigurnosti Fehmijem Mujotom i predsjednikom parlamenta Jakupom Krasniqijem.

Biden će održati govor u kosovskoj skupštini, sastati se s američkom veleposlanicom Tinom Kaidanow, a potom posjetiti bazu Camp Bondsteel kod Uroševca na istoku Kosova, gdje će održati govor američkim postrojbama i snagama NATO-a. Bondsteel je glavna baza misije KFOR-a na Kosovu, koja se prostire na prostoru od 386 hektara. Biden bi isto tako trebao posjetiti i manastir Visoki Dečani na jugozapadu Kosova.

Američki potpredsjednik je najviši američki dužnosnik koji posjećuje Kosovo od proglašenja neovisnosti 1. februara 2008.