{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. aforističari gostovali u Beogradu

S
13.10.2008. u 11:21
0
0
Bh. aforističari gostovali u Beogradu
0
Bh. aforističari gostovali u Beogradu
U organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga održan je VI festival humora i statire Satira fest '08 pod nazivom "Radoje Domanović – sto godina poslije".
U subotu, 11. oktobra u Beogradu delegacija satiričara položila je cvijeće na bistu Radoja Domanovića na Kalemegdanu, te održala okrugli sto na temu "Radoje Domanović – sto godina poslije“. Učestvovali su profesori univerziteta, književni kritičari, esejisti i književnici u svečanoj sali Ministarstva za dijasporu Republike Srbije.

Na "Večeri aforizama“ učestvovalo je 40 aforističara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Švajcarske, Mađarske i Rumunije. Bosnu i Hercegovinu predstavljali su Sabahudin Hadžialić, Jovo Nikolić i Miladin Berić.

Selektor manifestacije je bio književnik Aleksandar Baljak. Autoru najboljeg aforizma izgovorenog na manifestaciji, Ratku Guzini, pripala je nagrada "Vuk Gligorijević". Po završetku "Satira festa" bit će objavljen zbornik u kojem će biti odštampani aforizmi i izlaganja književnih kritičara.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: