Srbija
0

Beogradski mediji objavili sastav nove srbijanske vlade

FENA
Mirko Cvetković
Mirko Cvetković
Mandatar za sastav nove vlade Srbije Mirko Cvetković, demokrat s Liste za evropsku Srbiju (ZES-DS), odredio je sve članove budućeg srbijanskog kabineta, objavili su u subotu poslijepodne beogradski radio i tv B92.

Nova srbijanska vlada imat će 24 ministarstva, zamjenika predsjednika - koji je i dopredsjednik, te još tri dopredsjednika, od kojih jedan neće imati svoj resor. Kako B 92 saznaje, zamjenik premijera i ministar policije bit će Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije (SPS).

Dopredsjednici će biti Mlađan Dinkić (ZES-G17 plus) koji će biti i ministar ekonomije, Božidar Đelić (ZES-DS) koji će biti ministar znanosti i razvoja, i Jovan Krkobabić iz stranke umirovljenika (PUPS), bez ministarstva, ali zadužen za socijalna pitanja.

Ministrica pravosuđa će biti Snežana Malović (ZES-DS), a finansija Dijana Dragutinović (ZES-G17 plus).

Na mjestu ministra obrane ostaje Dragan Šutanovac (ZES-DS), kao i Vuk Jeremić (ZES-DS) na čelu Ministarstva vanjskih poslova i Milan Marković (ZES-DS) u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Nekadašnji predsjednik skupštine Srbije Oliver Dulić (ZES-DS) će u novoj Vladi biti ministar za ekologiju i prostorno planiranje. Dužnosnici SPS-a Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović u novoj Vladi bit će ministri za infrastrukturu i prosvjetu. Tomica Milosavljević (ZES-G17 plus) i dalje će biti ministar zdravstva, a Snežana Samardžić Marković (ZES-G17 plus) ministrica sporta. Resor rudarstva i energetike bit će zaduženje Petra Škundrića (SPS), telekomunikacija Jasne Matić (ZES-G17 plus), dok će za Nacionalni investicijski plan biti zadužena Verica Kalanović (ZES-G17 plus).

Na čelu Ministarstva trgovine bit će Slobodan Milosavljević (ZES-DS), poljoprivrede Saša Dragin (ZES-DS), a ministar rada i socijalne politike biti će Rasim Ljajić (ZES-SDP). Goran Bogdanović (ZES-DS) će biti zadužen za Kosovo i Metohiju, Srđan Srećković (ZES-SPO) za dijasporu, a o kulturi će se brinuti Nebojša Bradić (ZES-G17 plus), dok će ministar vjera biti Vojislav Milovanović (ZES-vanstranački).

U resoru za ljudska i manjinska prava radit će Svetozar Čiplić (ZES-vanstranački), dok će jedini ministar bez portfelja biti Sulejman Ugljanin (Lista za Sandžak-SDA), prenosi Hina.

Mandatar će u ponedjeljak, na sjednici parlamenta zastupnicima prezentirati program i temeljne smjernice buduće srbijanske vlade i saopćiti imena dopredsjednika i ministara.